Om Skolen

Skolen er belliggende i Nordsjælland, 60 km fra København med 500 meter til den nærmeste togstation.
Det er nemt og bekvemt at komme til og fra skolen, også med tog - vi er forbundet til det københavnske S-togsnet via Lokalbanen.
Vi er tæt på hav, strand, skov og marker og området byder på et væld af sportslige aktiviteter som vi jævnligt benytter.

På NNY er der selvfølgelig også plads til efterskolelivet ved siden af undervisning:

  • Awardshow - vi laver vores egen “Oscar”
  • Casino Royal fest
  • eSportsturneringer
  • Entreprenørskabskonkurrencer
  • Iværksættermesse
  • Konkurrencer for fællesskabet
  • Udfordringer til elever og lærere
  • Bålaftener med skumfiduser
  • Og meget meget mere.....

Og hvad eleverne ellers kan byde ind med..…

Det er du med til at sætte præg på i løbet af skoleåret - og vi glæder os 🙂

Du kan selvfølgelig vaske tøj på skolen, så du kun skal tage det mest nødvendige med til og fra skolen.

NNY tilbyder vejledning i forbindelse med uddannelse og optagelse.dk.

Studietime/lektiehjælp er obligatorisk.

NNY er en ikke ryger-skole (gælder også e-cigaretter og snus). Det er desuden ikke tilladt at indtage nogen former for rusmidler på skolen samt til og fra skolen.

Beboelsesfaciliteter

Værelserne ligger på gange med 5 og 6 værelser. Alle værelser er med bad og toilet. Alle værelser har en god størrelse og masser af lysindfald. Rundt på gangene er der "hæng ud" zoner til afslapning og social samvær eller et spil bordtennis. Der er store lokaler til både undervisning og efterskoleliv. Der er læringstrappe med TV til både dagligdag og hygge om aftenen.

Bygningerne, der huser New Nordic Youth, har så mange gode faciliteter, uanset om vi underviser, har gruppearbejde, walk and talk, bevægelse, madlavning eller man bare vil slappe af. Læs med her og bliv klogere på alle de fantastiske elementer, der er med til at skabe rammerne om NNY.

Sociale og hyggefaciliteter

”Jagtstuen” er omdrejningspunktet for hygge indendørs. Den ligger i kælderen under receptionen og byder på hyggeligt miljø med borde og stole samt et lædersofasæt. I det tilstødende lokale er der 2 billardborde, airhockey. ”Jagtstuen” kan også bruges til læringsrum i skoletiden. Udendørs er der først og fremmest en lukket gård med masser af plads til hygge på græsset, borde og stole til lektielæsning, et vandløb, masser af grønt – en rigtig hyggelig oase.

Dertil kommer den kæmpe have. Haven er for en del år siden tegnet af tegnestuen Vandkunsten. Her er der tænkt over indretningen. Der er sansehave, hvor man kan gå fra cirkel til cirkel og videre til den store have. Her er der Walk & Talk-tunneler rundt i den lille skov. Der er frugthaven, der består af æble- og pæretræer. Der er masser af græs at boltre sig på og lige nu er løbebane med tilhørende forhindringsbane under udfærdigelse. Faktisk er der så meget plads, at der er ”slå ud-måtter” (golf) fra bygningen og ud i haven. Bag måtterne er der tilmed en Petanquebane og volleynet. Haven er desuden suppleret med små hyggelige kroge med bord og bænk til lektielæsning eller bare hænge ud.

Masser af muligheder for sjov, spil, samvær eller bare afslapning.

Undervisnings- og læringsfaciliteter

Spisesal og køkken – spisesalen kan bruges til andet end at bespise efterskolens elever. Her kan være undervisning, fællessamling og meget andet. Maden bliver tilberedt i stort køkken med det grej, der skal være. Der er desuden et anretterkøkken tilknyttet. Eleverne kommer også i køkkenet i løbet af skoleåret.

Reception og foyer er det første man møder, når man træder ind på skolen. Foyeren har fået læringstrappe, der indbyder til samvær. Der er stort lysindfald, udgang til den lukkede gård samt indgang til spisesalen. Herfra er også trappen ned til den hyggelige ”Jagtstuen” og vaskekælderen.

De 2 største undervisningslokaler er opkaldt ”Kikhavn” og ”Lynæs”. Begge rum har projektor, kæmpelærred, surround sound i Kikhavn samt mikrofoner, forstærkere mm. Gode muligheder for musik, sang og foredrag mm. 

Det 3. undervisningslokale nås ved en tur gennem den lukkede gård eller en tur rundt indendøre. Det er opkaldt ”Liseleje”. Igen med projektor, kæmpelærred. 

”Knud Rasmussen” bliver lærerværelset kaldt. Her holder lærerne til, når der skal forberedes til undervisning.

”Ullerup” – med plads til ca. 10 personer. Ideelt til projekt-/gruppearbejde, undervisning i mindre hold og kompetencesamtaer. For nuværende har en gruppe elever startet et IT værksted, hvor computere skrues på, skilles ad og samles igen.

”Grevinde Danner” – med plads til ca. 10 personer. Ideelt til projekt-/gruppearbejde, undervisning i mindre hold og kompetencesamtaler. For nuværende har en gruppe elever startet et iværksætterkontor, hvor der deles om borde og skabe, når der udvikles og tænkes videre på egne idéer.

Navnene på lokalerne stammer fra tidligere, hvor bygningerne husede et konferencehotel. Et bindeled til lokalsamfundet.