New Nordic Youth

Efterskolen for Entreprenørskab & Design

ENTREPRENØRSKAB ER FOR ALLE - Hvad enten du vil være iværksætter eller innovativ i et job - Det starter på NNY :) 

Der er rig mulig for at udforske kreative evner på NNY. Udover fagene dansk, matematik og engelsk samt kompetencerne Business, Tech, Mediedesign og Go Creative undervises der i entreprenørskab. Her er projektledelse, events, socialt og kulturelt iværksætteri samt internationalt fokus det bærende. På NNY er der desuden mulighed for valgfag som smykkedesign, musik - band og elektronisk, 3D print, tegne/male, trykteknikker/Hydrodip, løb og bevægelse, håndværk og design, robotter/microbit, foto og meget mere.

Dannelsen af det hele menneske - Det er essensen af et efterskoleophold på NNY. Fællesskab den vigtigste ingrediens for et år på efterskole. På NNY er vi sammen med respekt for hinanden - både til daglig og i undervisning. 

I forbindelse med dannelsen af det hele menneske arbejder vi med livsduelighed. Livsduelighed i forhold til hverdagen - fagligt og socialt, den videre uddannelse samt livet. Vi har samarbejde med Ungdommens Røde Kors, Sundhedplejerske og ungekonsulent Linda Rostrup samt med i et projekt om social trivsel, Me&We, sammen med 29 andre efterskoler. Projektet er støttet af Tuborgfondet, Mary Fonden, Just Human og Efterskoleforeningen. 

Noget for alle

Hvis du har lyst til et fantastisk år med gode venner, oplevelser, udvikling.... og eget bad og toilet på værelserne, så er NNY lige noget for dig.
Her arbejder du fx med design, kreativitet og foto. Du lærer at få idéer og arbejder blandt andet med den professionelle Adobe-pakke. Vi arbejder med projektledelse, events, socialt iværksætteri. Du bliver klogere på dig selv og får viden om, hvad fremtiden byder på af muligheder for DIG! Hvis du vil, kan du skabe din egen fremtid - måske din egen web-butik, Youtube-kanal eller måske blive iværksætter i en anden retning. Eller måske er du mere interesseret i Tech og i fremtiden hjælpe med udvikle velfærd og gøre en forskel i verden? Det kan NNY også gøre dig klogere på.
 • Projektledelse
 • Instagram
 • Trendspotting
 • Youtube
 • Foto
 • Film
 • SoMe-strategi
 • Life hacks
 • Velfærdsteknologi
 • Go Creative
 • ....og selvfølgelig masser af hygge, studierejse samt valgfag med teater, krop/sind, performance og meget mere

NNY samarbejder med mange forskellige virksomheder og foreninger. En af dem er High5Girls. Marianne Andersen har startet en forening, der laver entreprenørskabsdage for piger mellem 13 og 18 år. Se mere her: high5girls.dk

Samarbejdet giver pigerne endnu bedre mulighed for at blive bekendt med deres værdi for entreprenørskab samt i STEM fagene.

Arrangementer

Efterskolernes dag d. 27. september bliver i år anderledes organiseret grundet Covid-19. For at kunne overholde retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen, vil det være nødvendigt med tilmelding til besøg. Skriv til info@nnye.dk, hvilken tid I har lyst at komme. Vi sender en bekræftelse eller tilbyder en anden tid, hvis holdet er fyldt op. Tiderne søndag d. 27. september:

Kl. 10.00-12.00

Kl. 12.30-14.30 

Kl. 15.00-17.00

Vi har desuden mulighed for besøg torsdag d. 1. oktober kl. 19. Også her kræves der tilmelding.

Ellers kontakt os for andre tidspunkter, man kan komme på besøg.

____________________________________

Se ledige pladser på NNY her:

https://www.efterskolerne.dk/da/Schools/Sjaelland-og-Bornholm/New_Nordic_Youth

____________________________________

NNY infomøde

Hver den første torsdag i måneden er der infomøde kl. 19. Dette vil blive sat i gang igen fra oktober måned.

Næste møde: 1. oktober 2020

Kontakt os for individuel rundvisning.

____________________________________

Kom og hør om vores nye Go Creative kompetence fra skoleåret 2020/21. Klik her

Ugebog

Uge 36

Ugen bød bla. på igangsættelse af valgfag. Fodbold, Volleyball, Kreative hænder, Blandet bevægelse samt Musik er fagene de unge mennesker kan udfolde sig i den næste tid.

Tirsdag var De 3 iværksætterier på besøg hos forskellige iværksætterier i Halsnæs. En gruppe var i Frederiksværk og besøge kulturhuset, Gjethuset, der er stedet for koncerter, udstillinger og messer mv. En anden gruppe var i Frederiksværk hos Skin Care Danica, en virksomhed der har udviklet sig fra 2 mandsvirksomhed til nu 15 ansatte. Den sidste gruppe var i Torup hos opfinder Kristian Dall. Her fik eleverne lov at prøve Kristians mange forskellige cykler. Kristians mærke hedder Sykkel :) 

I kompetencerne onsdag, blev der i Tech arbejdet med C# og Visuel Studio,. I Mediedesign blev der taget hul på Photoshop og at skabe en plakat. Go Creative havde introduktion af spejlreflekskamera samt var på fototur til Kikhavn. Business arbejdede eleverne med psykologiske Market triggere, der skal bruges i en kommende markedsføringsfilm.

Skoleliv

Kontakt os allerede i dag for en plads til de kommende skoleår.

Om skolen

Skolen er belliggende i Nordsjælland, 60 km fra København med 500 meter til den nærmeste togstation.
Det er nemt og bekvemt at komme til og fra skolen, også med tog - vi er forbundet til det københavnske S-togsnet via Lokalbanen.
Vi er tæt på hav, strand, skov og marker og området byder på et væld af sportslige aktiviteter som vi jævnligt benytter.

Beboelsesfaciliteter
Værelserne ligger på gange med 5 og 6 værelser. Alle værelser er med bad og toilet. Alle værelser har en god størrelse og masser af lysindfald. Rundt på gangene er der "hæng ud" zoner til afslapning og social samvær eller et spil bordtennis. Der er store lokaler til både undervisning og efterskoleliv. Der er læringstrappe med TV til både dagligdag og hygge om aftenen.

Iværksætteri

New Nordic Youth (NNY) arbejder med helheden i iværksætteri. Vi har derfor fokus på alle 3 typer - socialt, kulturelt og økonomisk iværksætteri. Det er er vigtigt for fremtidens samfund, at alle typer af iværksætteri bliver italesat for at skabe værdi i samfundet.

NNY arbejder for, at eleverne får en indsigt i og kan agere indenfor iværksætteri i alle kategorier.
Det gøres blandt andet ved, at der på skolen samarbejdes med en bred palette af personer fra uddannelses-, erhvervs- og foreningslivet. Personer, der kan give eleverne en fortælling om succes, faldgruber, udvikling, værdier samt ikke mindst betydningen af at igangsætte.

Kompetencer

Vi har ikke traditionelle linjer som andre. I stedet arbejder vi med kompetencer, som alle på skolen skal arbejde med, dog vælger eleverne en kompetence, som de specialiserer sig i.

Mediedesign

Til venstre er NNY Mediedesignelev, Mads Scheuer - en kommende kunstner - udstillet i kantinen på NNY. Tjek Mads Instagram (se adresse på billede)

Vil du arbejde med visuelle medier og bl.a være trendforecaster på bl.a design? Så udvikler du kompetencer indenfor:

 • Design
 • Digitale medier
 • Foto 
 • Webdesign
 • Grafisk design

Business

En god ide kræver en god forretningsplan – vil du blive rustet til at starte dit (jeres) eget firma og bliv ekspert i produkt til marked strategier? Så udvikler du kompetencer indenfor:

 • Startup-økonomi
 • Funding
 • Socialt / kulturelt iværksætteri
 • Analyse og markedsføring
 • E-handel

Tech

Interesserer du dig for teknologien bag og har nysgerrigheden til at lære mere om hvordan man skaber det næste nye store inden for tech branchen? Så udvikler du kompetencer indenfor:

 • Programmering
 • App-udvikling
 • Innovation
 • VR/AR
 • Fremtidens IT

Go Creative

Art - Design - Illustration 

 

Har du flair for farver, mønstre, komposition og illustration, og kan du lide at skabe billeder på papir, foto etc.? Ja, så er dette kompetencen for dig. 

Her skaber vi billeder med udgangspunkt i design og branding. Du kan designe dine egne mønstre/billeder til plakat, stof mm. -  eller bruge fotografiet til at brande dit eget produkt eller din egen idé.

Vi samarbejder også med de andre kompetencer på NNY så fællesskabet og kreativiteten bringes i samspil med NNY’s profil: Iværksætteri. Fremtiden har brug for dig, der har lyst til at være kreativ og har lyst til at skabe - og gerne fejle...Vi hjælpes ad og er gode til også at have det hyggeligt sammen :). 

Dine idéer og udtryk får liv i skabelsen af det rette grafiske udtryk for fx en social event, startup, en udstilling eller en spændende aktivitet, der kan indeholde alt fra at arbejde med FN’s Verdensmål i det store billede til fordybelse i hjertets mange kroge.

 

Vi vil både arbejde med hands on, papir, farver, tryk, collage etc, og scanne Jeres værker ind på computer, så I kan arbejde med dem digitalt. Vi kommer bl.a til at arbejde med:

 • Fotografi/Photoshop
 • Tegning

 • Grafiske trykteknikker

 • Forskellige maleteknikker

 • Collage

Kom og vær med, når denne kompetence bliver lanceret i skoleåret 2020/21, som et nyt, spændende og nytænkende:

 GO CREATIVE tiltag på NNY.

 

Skillshop

Sammen med kompetencer, NNC Entreprenørskab samt undervisning tilbydes der også Skillshop. Skillshop er muligheden for at lege med forskellige tiltag, der udbydes. Måske kender du det som valgfag. Her på NNY udvikler vi kompetencer, også når vi leger :)

Der har i år været følgende Skillshop frem til og med uge :

Hands On Marketing - foto, messeopbygning mv.

Blandet bevægelse - ridning, boldspil, gamle lege

Tryk på udtryk - teater, podcast, fremtoning

Offline Gaming - brætspil, rollespil

Fra uge 6 starter nye Skillshop:

Friluftsliv/gamle lege - ud i naturen med bevægelse

Band/Kor/Koncert - spiller instrumenter og synger sammen

Kreativ med teknik - Lego Mindstorm, Fable robotter, Microbits mv.

Kunst for alle - tegne, male, skrive

Psykologi/Filosofi - kend dig selv og andre

Bevægelse og rejser

Bevægelse

Bevægelse er en naturlig del af dagligdagen på NNY. Udover det åbenlyse, at det er godt for dig selv, så er det et af de elementer, der linker kompetencer og fællesskabet. Når vi dyrker det sammen på skolen, giver det noget internt, når vi er med i et fællesprojekt som Halsnæsløbet med den lokale Hundested skole, så giver det noget eksternt.

Prøv kræfter med dig selv på crossfitbanen, duathlon (løb/cykling), løbedistancer. Spil fodbold, volleyball. Der er mange muligheder, både i fritid og i valgfag.

På NNY er studietur og oplevelser en naturlig del af at være på efterskole. Sammen skal vi ud og opleve verden.

Ud i verden for at få sjove oplevelser, men også for at samle interessant viden og pirre iværksætterens nysgerrighed. På den måde gives de bedste muligheder for at udvikle sig til Morgendagens stjerner.

2019/20 deltager hele skolen på Danish Entrepreneurship Award i Fredericia d. 21. november. Derefter går turen til VidenDjurs i Grenå. Her overnatter vi og tager om fredagen på virksomhedsbesøg i Århus.

Forældreinfo

Vi tager (ud)dannelse seriøst. Og vi gør det i en helt ny og anderledes sammenhæng. Her vælger eleverne ikke, hvem de skal bruge et år sammen med ud fra en fritidsaktivitet. Her er eleverne sammen, fordi de besidder lysten til at skabe! Vi har rammerne - sammen udvikler vi indholdet.

På NNY byder vi velkommen til info-møder hver den første torsdag i måneden. De er altid godt besøgt, så skriv gerne en mail til info@nnye.dk, hvornår I har lyst at besøge os. Se toppen af siden for informationer omkring datoer for info-møder. Det ændres løbende.

Camp for piger

High5Girls og NNY præsenterer en unik camp for piger mellem 13 og 15 år i efterårsferien, søndag d. 11. oktober til tirsdag d. 13. oktober. 

Vi skal nyde fællesskab, design, fællesskab, hygge, fællesskab og have det megasjovt. En unik chance for at prøve efterskolelivet :)

Vi skal skabe sammen. Masser af muligheder for kreativ udfoldelse samt løse en case omkring start af egen Café :) Desuden en helt unik mulighed for licens til et års brug af alle Adobe apps (fx. Photoshop, Illustrator, InDesign m.fl.) ved deltagelse. 

Klik for Girl Talk :)

Klik for invitation

Pris 495,- inkl. mad, drikke og overnatning. Kom frisk, der er kun 25 pladser!! Skriv til info@nnye.dk for mere information eller tilmelding.