NEW
NORDIC
YOUTH

NEWS

48

Næste besøg er søndag d. 6. december - henholdsvis kl. 11.00 og kl. 15. ALLE besøg kræver tilmelding, der er ikke åbent hus i denne tid.

Noget for alle

Hvis du har lyst til et fantastisk år med gode venner, oplevelser, udvikling…. og eget bad og toilet på værelserne, så er NNY lige noget for dig.

Her arbejder du fx med design, kreativitet og foto. Du lærer at få idéer og arbejder blandt andet med den professionelle Adobe-pakke. Vi arbejder med projektledelse, events, socialt iværksætteri. Vi arbejder med et internationalt udsyn – GoGlobal. Det bliver fra skoleåret 21/22 sat ind i en kompetence, der skal give eleverne indsigt i samfund, bæredygtighed, verdensmål samt internationalt iværksætteri.

Du bliver klogere på dig selv og får viden om, hvad fremtiden byder på af muligheder for DIG! Hvis du vil, kan du skabe din egen fremtid – måske din egen web-butik, Youtube-kanal eller måske blive iværksætter i en anden retning. Eller måske er du mere interesseret i Tech og i fremtiden hjælpe med udvikle velfærd og gøre en forskel i verden?

….og selvfølgelig masser af hygge, studierejse samt valgfag med bevægelse, musik, kreative hænder og meget mere

Om skolen

Skolen er belliggende i Nordsjælland, 60 km fra København med 500 meter til den nærmeste togstation.

Værelserne ligger på gange med 5 og 6 værelser. 

Iværksætteri

New Nordic Youth (NNY) arbejder med helheden i iværksætteri. Det er er vigtigt for fremtidens samfund, at alle typer af iværksætteri bliver italesat for at skabe værdi i samfundet.

Vi har derfor fokus på alle 3 typer :

Socialt

Kulturelt

Økonomisk

NNY arbejder for, at eleverne får en indsigt i og kan agere indenfor iværksætteri i alle kategorier.
Det gøres blandt andet ved, at der på skolen samarbejdes med en bred palette af personer fra uddannelses-, erhvervs- og foreningslivet. Personer, der kan give eleverne en fortælling om succes, faldgruber, udvikling, værdier samt ikke mindst betydningen af at igangsætte.

 
 

Hvad er iværksætteri?

JONATHAN LØW

Prisbelønnet serie-iværksætter om New Nordic Youth:

Det er utroligt vigtigt at forstå, at iværksætteri handler mere om træning end om gode idéer. Hvis vi også i fremtiden skal være iblandt verdens førende iværksætter-nationer, så skal vi lære iværksætterspirerne mindsettet og metoderne fra folkeskolen af. De skal have lov til at eksperimentere, fejle og fastholde deres nysgerrighed og kreativitet. Fremtiden tilhører de nysgerrige. Tiltag som New Nordic Youth er præcis den slags, vi har brug for endnu mere af. Derfor bakker jeg varmt op omkring projektet.

Kompetencer

Vi har ikke traditionelle linjer som andre. I stedet arbejder vi med kompetencer, som alle på skolen skal arbejde med, dog vælger eleverne en kompetence, som de specialiserer sig i.

 
Tech

Programmering - Unity
Spiludvikling
VR/AR
Fremtidens tech

Go Global

Samfund & diskussion
Menneskerettigheder
Bæredygtighed
Kultur, etik og moral

Business Model Canvas
Idéer/Funding
Pitch
Markedsføring

Mediedesign

Adobepakken
Animation/film
Logo og branding
Web og SOME

Foto/Photoshop
Tegning og maleteknikker
Grafiske trykteknikker
Collage

Skillshop

Sammen med kompetencer, NNC Entreprenørskab samt undervisning tilbydes der også Skillshop. Skillshop er muligheden for at lege med forskellige tiltag, der udbydes. Måske kender du det som valgfag. Her på NNY udvikler vi kompetencer, også når vi leger :)

I år er der følgende Skillshop frem til og med uge 50:

Kreative hænder

Vi bygger af og med paller, træ og andre materialer

Volleyball

Basis træning samt spil

Blandet bevægelse

Ridning, boldspil, gamle lege

Musik

Rytmer og samspil

Fodbold

Basis træning samt spil

Bevægelse

Bevægelse er en naturlig del af dagligdagen på NNY. Udover det åbenlyse, at det er godt for dig selv, så er det et af de elementer, der linker kompetencer og fællesskabet. Når vi dyrker det sammen på skolen, giver det noget internt, når vi er med i et fællesprojekt som Halsnæsløbet med den lokale Hundested skole, så giver det noget eksternt.

Prøv kræfter med dig selv på crossfitbanen, duathlon (løb/cykling), løbedistancer. Spil fodbold, volleyball. Der er mange muligheder, både i fritid og i valgfag.

Rejser og ture

På NNY er studietur og oplevelser en naturlig del af at være på efterskole. Sammen skal vi ud og opleve verden.

Ud i verden for at få sjove oplevelser, men også for at samle interessant viden og pirre iværksætterens nysgerrighed. På den måde gives de bedste muligheder for at udvikle sig til Morgendagens stjerner.

Forældreinfo

Vi tager (ud)dannelse seriøst. Og vi gør det i en helt ny og anderledes sammenhæng. Her vælger eleverne ikke, hvem de skal bruge et år sammen med ud fra en fritidsaktivitet. Her er eleverne sammen, fordi de besidder lysten til at skabe! Vi har rammerne - sammen udvikler vi indholdet.

På NNY byder vi velkommen til info-møder hver den første torsdag i måneden. De er altid godt besøgt, så skriv gerne en mail til info@nnye.dk, hvornår I har lyst at besøge os. Se toppen af siden for informationer omkring datoer for info-møder. Det ændres løbende.

Samarbejde

NNY samarbejder med mange forskellige virksomheder og foreninger. En af dem er IBM, hvor IBM hvert år leverere viden og eksperter til en case, som eleverne løser og pitcher for eksperterne.

Dannelsen af det hele menneske - Det er essensen af et efterskoleophold på NNY. Fællesskab den vigtigste ingrediens for et år på efterskole. På NNY er vi sammen med respekt for hinanden - både til daglig og i undervisning. 

I forbindelse med dannelsen af det hele menneske arbejder vi med livsduelighed. Livsduelighed i forhold til hverdagen - fagligt og socialt, den videre uddannelse samt livet. Vi har samarbejde med Ungdommens Røde Kors, Sundhedplejerske og ungekonsulent Linda Rostrup samt med i et projekt om social trivsel, Me&We, sammen med 29 andre efterskoler. Projektet er støttet af Tuborgfondet, Mary Fonden, Just Human og Efterskoleforeningen. 

En anden samarbejdspartner er High5Girls. Marianne Andersen har startet en forening, der laver entreprenørskabsdage for piger mellem 13 og 18 år.

Samarbejdet giver pigerne endnu bedre mulighed for at blive bekendt med deres værdi for entreprenørskab samt i STEM fagene.

En ny samarbejdspartner er Taregh Jasmian, som bliver endnu et slag for unge menneskers interesse for fremtidens job. 

Samarbejdet skal give både piger og drenge indsigt i, at teknologi ikke er skræmmende, men sjovt og interessant. Desuden kan Taregh supplere med fortællingen om, at starte egen virksomhed kræver tålmodighed og ihærdighed, men også er en mulighed for alle.