Ugebog – uge 2

Humøret holdes oppe bl.a via kontaktgruppe-møderne, hvor der laves forskellige fællesskabende ting. Bl.a har en gruppe lavet Disneyfigurer i sneen, tegnet en figur i samarbejde med en onlinemakker, bygget det højeste tårn, der kan bære en mælkekarton mm. Torsdag eftermiddag var en anden gruppe på podcast tur i nærområdet med upload af billeder fra turen.

I matematik er der blevet arbejdet med budget i forhold til at flytte hjemmefra. Der blev også tegnet og regnet på eget værelse i boligen. Eleverne har desuden lavet problemregning i grupper.

I engelsk arbejder eleverne med temaet Around the World. Første land, der arbejdes med, er Indien.

I dansk har eleverne arbejdet med film og pressefoto omhandlende “Drengene fra Godhavn”.

Kompetencerne i denne uge:

I Business startede dagen med en times samfundsøkonomi, hvor der kom en god diskussion i gang omkring de fordele og ulemper forskellige samfundsmodeller har. Derefter var der fremlæggelse fra vores boligkonkurrence, hvor 2 elever havde en afkastningsgrad på 45%! af den investerede kapital. Dagens tema lå i tråd med sidste uges video CV, hvor de hver især skulle lave deres skriftlige CV + ansøgning til et specifik jobopslag. Ansøgninger fra den ”virkelige” verden blev gennemgået. Der blev diskuterede gode og dårlige sider, så erfaringerne kunne integreres i elevernes egne ansøgninger.

Mediedesign arbejdede videre med temaet Roskilde Festival. Der blev introduceret endnu et program i Adobepakken, After Effects. Det skal eleverne bruge i forbindelse med udarbejdelse af en trailer til opgaven..

Go Creative eleverne fortsatte med opgaven at designe geometriske dyr. Der arbejdes med geometriske design, gerne med lineal. Udgangspunkt kunne tages i dyr og inspiration kunne hentes på Pinterest.

Tech havde i sidste uge forløb om AI, machine learning og deep learning samt opgaver om password sikkerhed. I denne uge havde vi besøg af en softwareingeniør fra Danske Bank, der fortalte om kryptologi og hans arbejde. Derudover havde vi en diskussion om sociale medier, digital dannelse og etik på nettet.

Aftenaktiviteter har der været både mandag, onsdag og torsdag. Mandag blev der dyrket yoga og lavet svampemycelium. Onsdag blev der leget geoguessr og Jackbox gættespil, imens andre spillede Fifa, Minecraft og andre online spil. Torsdag gik der total hyggesnak i den, dog kombineret med: gæt en bog, hvor Lasse læste op, gæt en flamme og sidst men ikke mindst: tillidskrig med kort! Dejligt at eleverne deltager og hygger sig 🙂

Uge 1

Første uge i det nye år 2021 blev med online undervisning. Vi krydser fingre for, at der kommer styr på Corona smittetallet, så vi kan vende tilbage til efterskolelivet på normal vis igen snarest.

I uge 1 har eleverne haft fag og kompetencer som normalt. Der har været kontaktgruppetid. Derudover har der været aftenaktivitet onsdag og torsdag.

Fag: Opgaver om jul og nytår i Corona style i engelsk. Nytårstale i dansk. Budgetlægning i matematik.

Kompetencerne: Business havde forløb omkring studiejob. Hvordan man kan skrive ansøgning, præsentere sig selv mv., samt researche på den virksomhed, man søger job hos. Opgave: Lav en video ansøgning. Mediedesign startede med håbet om en kommende Roskilde festival, så opgaven var at oprette hjemmeside, plakater, program mv. til sommeren 2021. Go Creative havde til opgave at designe geometriske figurer, gerne med lineal. Tech lavede programmering i Arduino og Raspberry Pi.

Aktiviteter: Onsdag spillede eleverne Jackbox og Fact or Lie. Der var livetalk, Dyrk en svamp og DoD live. Torsdag blev der spillet Among Us, et Murder Mystery-spil.

Uge 51

Tirsdag i De 3 iværksætterier arbejdede eleverne videre med forløbet “Be the I i Kind”. Eleverne arbejder på projekter, hvor de kan gøre noget for en anden eller flere personer på skolen.

I kompetencerne onsdag havde Tech fernisering af Hands on projekter. Elever fra Business, Mediedesign og Go Creative var inviteret til at prøve forskellige spil, arkademaskine, se produceret film mv. Der blev også serveret sodavand under ferniseringen 🙂 Derudover arbejdede Business med Bitcoin og Blockchain teknologi samt forberedte sig til besøg i det nye år af Rolf Høgh. Mediedesign fik sat sidste hånd på bogomslag, der blev udskrevet i flotte A3 illustrationer. Go Creative udskrev print af egne design og satte det på fx notesbøger.

I fagene var der igangsætning af forløb, der har med juletiden at gøre samt givet feedback på OSO eksamen. Torsdag var matematik banko, Escaperoom dansk samt  American History of Music på programmet.

Valgfagene havde afslutning med bla. indendørsfodbold, høj musik, gåtur mm.

Fredag var den store julerengøringsdag samt stor julemiddag 🙂